Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 25 dag makaronu świderki
Sos:
- 1/3 puszki kukurydzy
- 1 duża czerwona papryka
- puszka pokrojonych pomidorów lub 1 kg świeżych
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- świeże oregano
- listki bazylii
- tymianek
- pieprz
- ostra papryka lub chilli
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka cukru
PRZEPIS
Makaron ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Sos: Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w cienkie paski. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć z papryką na łyżce oliwy. Pomidory wraz z zalewą przetrzeć przez sitko, dodać do cebuli i papryki. Następnie dodać cukier, przeciśnięty czosnek przez praskę, wymieszać i pogotować ok. 6 minut na średnim ogniu. Pod koniec dodać posiekane zioła, doprawić pieprzem i ostrą papryką. Gotowym sosem polać ugotowany makaron.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!