×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Makaron z pulpecikami i papryką

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-19 zł55 min2/523.95643
Makaron z pulpecikami i papryką

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 200 g mielonego mięsa
- 300 g makaronu
- 2 papryki
- 1 jajko
- 75 g cebuli pokrojonej w kostkę
- 1 łyżka bułki tartej
- 1/2 l wywaru z kostki bulionowej
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
- papryka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
PRZEPIS
Do mięsa dodać jajko, 25 g cebuli, bułkę tartą, 4 łyżki wody i przyprawy. Wyrobić masę i uformować pulpeciki. Wywar doprowadzić do wrzenia, włożyć do niego pulpeciki i zagotować. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Czosnek drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle w niskiej temperaturze zeszklić czosnek i resztę cebuli. Dodać mąkę, wywar z pulpecików, przecier pomidorowy i gotować 5 minut. Paprykę pokroić w paski. Dodać do sosu i zagotować. Następnie dodać makaron i pulpeciki. Posypać pietruszką.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2010-08-30 - 21:55
Nick: Aga24 (1346) rhatrhat

Mniam, mniam, mniam. Po prostu pychotka:-) Mój mężuś nie mógł się najeść tak mu smakowało. Już zamówił sobie to danie znów na jutro hihi aż miło było patrzeć jak tak wcina:-)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu