Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 6 żółtek
- 75 g cukru
- 0,5 l śmietanki 30%
- 1 ananas
- 75 g cukru brązowego
- 2,5 łyżki wiórków kokosowych
PRZEPIS
Śmietankę doprowadzić do wrzenia. Żółtka ubić z cukrem. Wlać śmietankę do żółtek i zmiksować razem. Następnie otrzymaną masę podgrzewać na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż zgęstnieje, po czym odstawić ją i pozwolić ostygnąć. Następnie przełożyć masę do pojemnika i włożyć do zamrażarki. Należy pamiętać, aby mieszać lody co godzinę podczas mrożenia, aby nie były zbyt zbite.
Ananasa obrać i pokroić na 6 plastrów. Na patelni stopić brązowy cukier, dodać ananasa i lekko podsmażyć go z każdej strony. Uprażyć wiórki kokosowe na złocisty kolor. Lody podawać na plastrze ananasa posypane wiórkami kokosowymi.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Desery
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!