Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- ok. 800 g kurczaka
- 200 g ryżu
- 150 g pora
- 150 g pomidorów z puszki
- 200 g marchwi
- 200 g kalafiora
- 100 g groszku
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 kostka bulionu mięsnego
- 1/2 łyżeczka pieprzu
- 3 ziarnka ziela angielskiego
- sól
- 1 liść laurowy
- pietruszka
PRZEPIS
Kurczaka włożyć do garnka, dodać sok cytrynowy, sos sojowy, kostkę mięsną, pieprz, ziele angielskie, sól i liść laurowy. Zalać ok. litrem wody i gotować aż mięso zmięknie. Następnie wyjąć mięso, dodać ryż i gotować ok. 10 minut. Por pokroić w talarki, pomidory na małe kawałki, marchew na plasterki, a kalafior podzielić na części. Dodać warzywa do wywaru i gotować dalszych 10 minut. Mięso pokroić na małe kawałki, wrzucić do zupy i wszystko zagotować. Podawać ją posypaną posiekaną pietruszką.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!