| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Leśne grzyby w sosie śmietanowym
![]() ![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- ok. 400 g świeżych lub mrożonych grzybów (podgrzybki, maślaki, borowiki lub kurki)- 150 ml śmietany 30% - łyżka masła (najlepiej klarowanego) - pół pęczka posiekanej natki pietruszki - sól i pieprz do smaku Przygotowanie:1. Wcześniej oczyszczone grzyby kroimy na kawałki. Uwaga: mrożonych grzybów nie musimy rozmrażać przed smażeniem.2. Rozgrzewamy patelnię, rozpuszczamy na niej łyżkę masła, wrzucamy grzyby i smażymy przez ok 5 minut, mieszając od czasu do czasu. 3. Następnie wlewamy śmietankę i zagotowujemy sos na małym ogniu, aż śmietana zgęstnieje. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i przyprawy do smaku. Zobacz inne przepisy z kategorii: Sosy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|