×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Leśne grzyby w sosie śmietanowym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 25 zł20 min2/545168
Leśne grzyby w sosie śmietanowym
Leśne grzyby w sosie śmietanowym
Leśne grzyby w sosie śmietanowym
Leśne grzyby w sosie śmietanowym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
składniki
- ok. 400 g świeżych lub mrożonych grzybów (podgrzybki, maślaki, borowiki lub kurki)
- 150 ml śmietany 30%
- łyżka masła (najlepiej klarowanego)
- pół pęczka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
przygotowanie
1. Wcześniej oczyszczone grzyby kroimy na kawałki. Uwaga: mrożonych grzybów nie musimy rozmrażać przed smażeniem.

2. Rozgrzewamy patelnię, rozpuszczamy na niej łyżkę masła, wrzucamy grzyby i smażymy przez ok 5 minut, mieszając od czasu do czasu.

3. Następnie wlewamy śmietankę i zagotowujemy sos na małym ogniu, aż śmietana zgęstnieje. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i przyprawy do smaku.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Sosy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu