Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- ok. 400 g świeżych lub mrożonych grzybów (podgrzybki, maślaki, borowiki lub kurki)
- 150 ml śmietany 30%
- łyżka masła (najlepiej klarowanego)
- pół pęczka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
PRZEPIS
1. Wcześniej oczyszczone grzyby kroimy na kawałki. Uwaga: mrożonych grzybów nie musimy rozmrażać przed smażeniem.
2. Rozgrzewamy patelnię, rozpuszczamy na niej łyżkę masła, wrzucamy grzyby i smażymy przez ok 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
3. Następnie wlewamy śmietankę i zagotowujemy sos na małym ogniu, aż śmietana zgęstnieje. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i przyprawy do smaku.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Sosy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!