Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- grzybki leśne np. borowiki, podgrzybki, maślaki, kurki itd.
- 3,5 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- liście laurowe
- ziele angielskie
- cebula
- 1 łyżka soli
- 2 łyżki cukru
- gorczyca
PRZEPIS
Grzyby oczyścić i gotować aż będą miękkie, ale nie rozgotować ich. Do wody dodać ocet, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną w plasterki cebulę, sól, cukier i wszystko zagotować. Do słoików włożyć grzybki oraz gorczycę i zalać je przygotowaną wcześniej i lekko przestygniętą zalewą (zalewy nie odcedzać - cebula, liście oraz ziele angielskie mają wpaść podczas wlewania do słoików). Słoiki szczelnie zamknąć, włożyć do garnka z wodą i zagotować. Gdy woda zacznie się gotować można zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez około 5-10 minut.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2013-04-14 - 21:43
Nick: ~Czarna
Ile tych grzybów?
Dodaj komentarz do przepisu!