| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Leśne grzybki w zalewie octowej
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- grzybki leśne np. borowiki, podgrzybki, maślaki, kurki itd.- 3,5 szklanki wody - 1 szklanka octu - liście laurowe - ziele angielskie - cebula - 1 łyżka soli - 2 łyżki cukru - gorczyca Przygotowanie:Grzyby oczyścić i gotować aż będą miękkie, ale nie rozgotować ich. Do wody dodać ocet, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną w plasterki cebulę, sól, cukier i wszystko zagotować. Do słoików włożyć grzybki oraz gorczycę i zalać je przygotowaną wcześniej i lekko przestygniętą zalewą (zalewy nie odcedzać - cebula, liście oraz ziele angielskie mają wpaść podczas wlewania do słoików). Słoiki szczelnie zamknąć, włożyć do garnka z wodą i zagotować. Gdy woda zacznie się gotować można zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez około 5-10 minut.Zobacz inne przepisy z kategorii: Przetwory
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeDodano: 2013-04-14 - 21:43 Nick: ~Czarna Ile tych grzybów? Dodaj komentarz do przepisu!
|