×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Lemoniada cytrynowa

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
3-8 zł5 min1/543.716900
Lemoniada cytrynowa

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 1,5 l wody niegazowanej mineralnej
- 5 cytryn
- 4 łyżki cukru
PRZEPIS
Szklankę wody zagotować, rozpuszczając w niej cukier. Do dzbanka lub miski wlać resztę wody i wodę z rozpuszczonym cukrem. Wycisnąć do niej sok z 4 cytryn. Piątą cytrynę pokroić na plasterki i wrzucić do lemoniady. Można wrzucić kilka kostek lodu lub włożyć do lodówki do schłodzenia.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Napoje i drinki

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2013-03-23 - 18:14
Nick: ~wiki 0609

ten przepis wygląda ok :]


Dodano: 2012-11-10 - 14:17
Nick: ~ola

musi być dobra bo przeczytałam komentarze pewnie sprobuje ją zrobić


Dodano: 2012-04-15 - 11:42
Nick: ~6658

cudo


Dodano: 2010-08-31 - 13:40
Nick: Pysia (3941) bhat

Idealna na przyjęcia i różnego typu imprezy. Z domieszką alkoholu pewnie spawdzi się jeszcze bardziej :))). Polecam!


Dodano: 2010-08-31 - 00:36
Nick: Aga24 (1346) rhatrhat

Super ta lemoniadka. Bardzo banalna w wykonaniu, a jak gasi pragnienie. Najlepszy napój na upalne dni, choć mi tak smakuje, że zimą pewnie i tak będę ją robić choć już bez lodów:-)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu