Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 kurczak
- 375 g pieczarek
- 250 g cebuli
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżeczki czosnku w proszku
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 małe liście laurowe
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 1 łyżeczka proszku bulionu mięsnego lub kostka mięsna
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki oliwy z oliwek
PRZEPIS
Kurczaka poporcjować. Następnie w garnku podsmażyć na oliwie dodając po trochu masła. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w ćwiartki, a paprykę w krążki. Do podsmażonego kurczaka dodać pieczarki, czosnek, sól, liść laurowy, rozgnieciony rozmaryn. Przykryć i smażyć na małym ogniu około 5 minut. Następnie dodać bulion mięsny, cebulę ułożyć między kawałkami mięsa oraz paprykę. Smażyć do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!