×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kurczak z warzywami po chińsku

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-19 zł40 min2/544.69191
Kurczak z warzywami po chińsku

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 500 g mięsa z kurczaka
- 250 g pora
- 250 g marchwi
- 2 cebule
- szklanka bulionu z kurczaka
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 4 łyżki śmietany lub mleka
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- olej do smażenia
PRZEPIS
Mięso pokroić w paseczki, por w plasterki, cebulę w talarki, a marchew na słupki wielkości zapałki. Na rozgrzaną patelnię wlewać kolejno niewielką ilość oleju do smażenia i stale mieszając podsmażać w małych porcjach wszystkie składniki zaczynając od mięsa. Podsmażone rzeczy przekładać na miskę. Bulion wymieszać z olejem sezamowym, sosem sojowym, mąką, śmietaną, solą i pieprzem. Dodać wszystko do tłuszczu ze smażenia i krótko gotować. Następnie dodać podsmażone składniki, wymieszać i doprawić do smaku. Podawać z ryżem lub drobnymi kluseczkami.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu