| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Kurczak z czerwoną fasolą i papryką
![]() ![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 2 piersi z kurczaka- puszka czerwonej fasoli - 1 czerwona papryka - 100 g boczku wędzonego - łyżka masła - olej do smażenia - sól i pieprz Dodatkowo: - ryż - natka pietruszki do posypania Przygotowanie:1. W garnku roztapiamy łyżkę masła, na którym następnie obsmażamy pokrojony w kostkę boczek, który po obsmażeniu wyjmujemy do miseczki.2. W tym samym garnku podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka. 3. Do podsmażonego mięsa dodajemy obsmażony boczek, pociętą w paski czerwoną paprykę oraz całą fasolę z puszki wraz z zalewą, w której się znajduje. 4. Następnie dodajemy sól i pieprz i dusimy wszystko razem przez ok. 20 minut. 5. Ryż gotujemy zgodnie z opisem podanym na opakowaniu. Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|