Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 kg pałek lub cały kurczak (kurczaka należy podzielić na 8 porcji)
- 40 g smalcu lub margaryny
- 2 cebule
- szklanka bulionu mięsnego
- pół szklanki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka soli
PRZEPIS
Mięso natrzeć solą wymieszaną z pieprzem i 1/2 łyżeczki papryki. Smażyć na smalcu 10 minut, stale odwracając, a następnie dusić ok. 25 minut. Gotowe mięso wyjąć. Obraną cebulę posiekać, poddusić w sosie mięsnym, dodać do niej mąkę, chwilę zwiększyć ogień po czym dodać bulion. Następnie dodać resztę papryki i przecier pomidorowy. Gotować 10 minut i doprawić do smaku. Do sosu włożyć kurczaka, dodać kwaśną śmietanę, zagotować i gotowe.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2014-05-18 - 17:27
Nick: ~urgela
robilam i wszystkim smakowalo, polecam
Dodaj komentarz do przepisu!