| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Kurczak w galarecie
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 1 podwójny filet z kurczaka- groszek do przystrojenia - kawałek czerwonej papryki - 3-4 szparagi - 1 kostka rosołowa - 4 łyżeczki żelatyny Przygotowanie:Filet z kurczaka ugotować. Paprykę pokroić w paski. Kostkę rosołową rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody i dodać żelatynę, wymieszać. Ugotowane mięso podzielić na mniejsze części i poukładać na podłużnym talerzu. Przystroić groszkiem, szparagami oraz papryką. Do przystrojenia można używać także innych warzyw np. kukurydzę, gotowaną marchewkę, itd. Bulion wylać na talerz z kurczakiem i włożyć do lodówki do stężenia.Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|