Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 duża pierś z kurczaka
- 2 sztuki gotowego chlebka naan
- 10 sztuk pieczarek średniej wielkości
- 1/2 papryki żółtej
- 1 pomidor duży
- ser mozarella
- 2-3 łyżki sera żółtego startego na tarce
- kosteczka knorr bazyliowa
- 1-2 łyżki przyprawy gyros
- 1 łyżka oleju
- 2-3 łyżki sosu pomidorowego lub keczupu
PRZEPIS
Piersi z kurczaka umyć i pokroić w paski, doprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć na złoty kolor na łyżce oleju. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, przełożyć na patelnie z odrobiną oleju i smażyć do odparowania soku, lekko posolić. Paprykę umyć, pokroić w paseczki, pomidora umytego i mozarelle w plastry. Pomidora posypać kosteczką bazyliową knorr. Chlebki naan posmarować sosem pomidorowym lub keczupem i wyłożyć na nie równomiernie podsmażone pieczarki, na pieczarki podsmażonego kurczaka, paprykę, następnie posypać startym żółtym serem. Na ser żółty położyć plasterki pomidora i ser mozarella. Zapiekać w piekarniku do rozpuszczenia serów. Podawać z ulubionymi sosami. Smacznego.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!