×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kurczak na chlebku naan zapiekany

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-19 zł60 min1/523.23815
Kurczak na chlebku naan zapiekany

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 1 duża pierś z kurczaka
- 2 sztuki gotowego chlebka naan
- 10 sztuk pieczarek średniej wielkości
- 1/2 papryki żółtej
- 1 pomidor duży
- ser mozarella
- 2-3 łyżki sera żółtego startego na tarce
- kosteczka knorr bazyliowa
- 1-2 łyżki przyprawy gyros
- 1 łyżka oleju
- 2-3 łyżki sosu pomidorowego lub keczupu
PRZEPIS
Piersi z kurczaka umyć i pokroić w paski, doprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć na złoty kolor na łyżce oleju. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, przełożyć na patelnie z odrobiną oleju i smażyć do odparowania soku, lekko posolić. Paprykę umyć, pokroić w paseczki, pomidora umytego i mozarelle w plastry. Pomidora posypać kosteczką bazyliową knorr. Chlebki naan posmarować sosem pomidorowym lub keczupem i wyłożyć na nie równomiernie podsmażone pieczarki, na pieczarki podsmażonego kurczaka, paprykę, następnie posypać startym żółtym serem. Na ser żółty położyć plasterki pomidora i ser mozarella. Zapiekać w piekarniku do rozpuszczenia serów. Podawać z ulubionymi sosami. Smacznego.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu