PRZEPIS
1. W misce umieszczamy masło orzechowe, białko, płatki owsiane, nasiona chia, miód i posiekaną czekoladę.
2. Następnie za pomocą łyżki lub rąk mieszamy dokładnie wszystkie składniki. W momencie mieszania w zależności od tego jakiem masło orzechowe zostało użyte dodajemy małymi porcjami od 1 do 4 łyżeczek wody. Użyte przeze mnie masło było dosyć tłuste więc użyłam tylko 1 łyżeczki wody. Woda nie tylko nawilża masę, dzięki czemu łatwiej jest uformować kształt kulek ale dzięki nawilżeniu kulki uzyskują lepszy smak.
3. Gdy masa jest dobrze wymieszana i odpowiednio nawilżona przystępujemy do formowania kulek. Przy zbyt suchej masie kulki będą się rozpadać przy formowaniu. Zbyt rzadka masa natomiast uniemożliwi formowanie. Z przepisu powinno wyjść ok 16 kulek.
Przechowywanie:
Kulki można przechowywać w lodówce do tygodnia lub w zamrażalniku do 3 miesięcy.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!