×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kulki proteinowe

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
20-25 zł20 min1/545193
Kulki proteinowe
Kulki proteinowe
Kulki proteinowe
Kulki proteinowe

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
składniki
przygotowanie
1. W misce umieszczamy masło orzechowe, białko, płatki owsiane, nasiona chia, miód i posiekaną czekoladę.

2. Następnie za pomocą łyżki lub rąk mieszamy dokładnie wszystkie składniki. W momencie mieszania w zależności od tego jakiem masło orzechowe zostało użyte dodajemy małymi porcjami od 1 do 4 łyżeczek wody. Użyte przeze mnie masło było dosyć tłuste więc użyłam tylko 1 łyżeczki wody. Woda nie tylko nawilża masę, dzięki czemu łatwiej jest uformować kształt kulek ale dzięki nawilżeniu kulki uzyskują lepszy smak.

3. Gdy masa jest dobrze wymieszana i odpowiednio nawilżona przystępujemy do formowania kulek. Przy zbyt suchej masie kulki będą się rozpadać przy formowaniu. Zbyt rzadka masa natomiast uniemożliwi formowanie. Z przepisu powinno wyjść ok 16 kulek.

Przechowywanie:
Kulki można przechowywać w lodówce do tygodnia lub w zamrażalniku do 3 miesięcy.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu