Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 400 g mielonego mięsa
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 2 cebule
- 500 g pomidorów
- 1 jajko
- 2/3 szklanki rosołu warzywnego
- 1 łyżeczka oregano
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki bułki tartej
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- pęczek posiekanej natki pietruszki
- olej do smażenia
-
PRZEPIS
Cebulę posiekać. Pomidory obrać ze skórki i pokroić na większą kostkę. Paprykę pokroić w paski. Połowę cebuli zeszklić na oleju. Następnie dodać paprykę, krótko podsmażyć i wlać rosół. Gotować około 5 minut. Dodać pomidory, przyprawić solą, pieprzem i oregano. Dusić 15 minut. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć resztę cebuli z wyciśniętym czosnkiem. Odstawić do przestygnięcia. Następnie dodać do mięsa wraz z połową pietruszki i wymieszać. Dodać jajko i tartą bułkę, wyrobić plastyczną masę. Doprawić pieprzem, solą i papryką. Z tak przygotowanej masy uformować kulki. Smażyć je na oleju około 10 minut. Podawać z warzywami, posypane natką.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!