Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- tusza królicza
- 2 marchewki
- 3 średnie cebule
- 1/2 główki czosnku
- 3 gałązki tymianku
- 3 liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego
- sól
- pieprz
- łyżeczka łagodnej musztardy
- 4 łyżki oliwy
PRZEPIS
Mięso umyć i poporcjować. Cebulę pokroić w plastry, marchewkę na mniejsze kawałki, a czosnek przecisnąć przez praskę. Do oliwy dodać sól, pieprz oraz czosnek, wymieszać i natrzeć tak przygotowaną marynatą mięso, obłożyć je cebulą i włożyć na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Następnie mięso krótko podsmażyć, przełożyć do rondla, zalać wodą tak, aby było zanurzone, dodać tłuszcz z patelni, marchewkę, tymianek, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować około 90 minut na małym ogniu bez przykrycia, aby sos odparował i lekko zgęstniał. Mięso wyjąć z sosu, usunąć liście laurowe, ziele angielskie, dodać musztardę i zmiksować sos na gładką konsystencję sos.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!