Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- bułka tarta
- 1 jajko
Ciasto:
- 2 jajka
- 2 szklanki mleka
- 1 1/2 szklanki mąki
Farsz:
- 1/2 kg pieczarek
- 3 kostki topionego sera
- 2 cebule
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Ciasto: Do mleka dodać 2 jajka oraz mąkę, zmiksować i odstawić na 30 minut. Następnie usmażyć naleśniki.
Farsz: Pieczarki i cebulę drobno pokroić, podsmażyć. Następnie przyprawić i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Dodać serki i mieszać aż się rozpuszczą. Gotowy farsz układać na usmażonych naleśnikach i mocno zwinąć.
Na jeden talerzyk wysypać bułkę tartą, a na drugi rozbić jajko i rozmącić je. Zawinięte naleśniki z farszem umoczyć w jajku, a potem obtoczyć w bułce i obsmażyć na złoty kolor.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2012-10-30 - 17:32
Nick: ~wiki
wspaniałe
Dodano: 2012-05-31 - 17:34
Nick:
zbyszek (600) Smaczne.Robiłem i podawałem z barszczykiem.
Dodaj komentarz do przepisu!