Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 szklanka owoców np. wiśni
- 450 g jogurtu naturalnego
- 4 łyżeczki żelatyny
- 4 torebki cukru waniliowego
- 2 żółtka
- 4 łyżki cukru pudru
PRZEPIS
Żelatynę włożyć na 5 minut do ok. 1/3 szklaki zimnej wody, aby napęczniała, a następnie rozpuścić ją na małym ogniu i ostudzić. Żółtka, cukier waniliowy, cukier puder ubić mikserem na najwyższych obrotach na jednolitą masę. Następnie dodać żelatynę, wymieszać. Wlać jogurt, zmiksować wszystko na mniejszych obrotach i wstawić do lodówki, aby krem nieco stężał. Owoce rozdzielamy do 4 pucharków. Gęsty krem wyciągamy z lodówki i krótko oraz energicznie ubijamy na piankę. Napełniamy kremem pucharki i wstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Desery
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!