Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie krewetek królewskich (już przygotowanych do jedzenia) lub tak jak w moim przypadku nowy wynalazek pod nazwą LARGE PRAWNS, jest to połączenie kilku smaków, między innymi kraba, krewetek i ryby ale bardzo delikatne, wyglądem przypominające duuuuże krewetki
- 4-5 ząbków czosnku
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
- 2 łyżki posiekanego koperku lub natki pietruszki
PRZEPIS
Krewetki w obu przypadkach należny rozmrozić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać, ale nie za mocno olej lub oliwę, dodać po chwili czosnek i delikatnie podsmażyć, nie rumienić bo będzie gorzki. Następnie dodać krewetki i smażyć dosłownie 5 minut. Ponieważ używamy już gotowych do jedzenia wystarczy, że się dobrze podgrzeją. Następnie dodać posiekany koperek lub pietruszkę. Podawać najlepiej z pełnoziarnistym pieczywem. Smacznego.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!