×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kotlety mielone w sosie śmietanowym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
9-14 zł30 min2/544.37258
Kotlety mielone w sosie śmietanowym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 400 g mielonego mięsa
- pół szklanki śmietany
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- 4 łyżki bułki tartej
- sól
- biały pieprz
Sos:
- szklanka kwaśnej śmietany
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka słodkiej papryki
PRZEPIS
Do mielonego dodać śmietanę, tartą bułkę, pietruszkę, doprawić solą, pieprzem i wszystko wymieszać na jednolitą masę. Uformować 8 kotletów. Roztopić masło tak, aby się pieniło i usmażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Podczas smażenia od czasu do czasu potrząsać patelnią, aby mięso nie przywarło do niej. Nie trzeba ich dopiekać, gdyż dojdą w sosie. Kotlety ściągnąć z patelni. Do powstałego tłuszczu wsypać mąkę, paprykę, dobrze zamieszać i wlać kwaśną śmietanę. Pozwolić, aby sos się zagotował i doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso włożyć do sosu i poddusić na wolnym ogniu przez ok. 10 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu