Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 2 szklanki ugotowanego ryżu
- 1/2 żółtej papryki
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 zielonej papryki
- 1 cebula
- 2 jajka
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- tarta bułka
- tłuszcz do smażenia
PRZEPIS
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Dodać drobno pokrojoną paprykę, chwile smażyć, mieszając, doprawić tymiankiem, skropić 2 łyżkami wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Przestudzić, połączyć z ryżem, posypać natką pietruszki, dodać sok i skórkę z cytryny, sól, pieprz, jajka oraz mąkę, dokładnie wyrobić masę. Formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2012-08-25 - 13:21
Nick: ~tusia
no mam ochote na te kotleciki :) az je wpróbuje na dzisiejszy obiadek :)
Dodano: 2011-07-25 - 16:06
Nick: ~buddy
mniam mniam
Dodaj komentarz do przepisu!