| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Konfitura ze Śliwki Renklody
![]() ![]() ![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 1kg Śliwek Renkloda- 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego - 1 opakowanie cukru żelującego 3:1 (350 g) Przygotowanie:1. Śliwki dokładnie myjemy, usuwamy pestki ikroimy na połówki. 2. Odważamy 1 kg śliwek i wkładamy odważone owoce do garnka. 3. Następnie wsypujemy cukier żelujący i kwasek cytrynowy. 4. Mieszając masę doprowadzić do zagotowania. 5. Od momentu zagotowania konfiturę trzymamy jeszcze na małym ogniu przez 2 minuty. Ciągle mieszając. 6. Konfiturę zdejmujemy z ognia i mieszamy, aż zniknie piana która wytworzyła się podczas gotowania. Gdy piany jest dużo, to usuwamy ją łyżką. 7. Gotową konfiturę przekładamy następnie do wypasteryzowanych słoików i natychmiast zakręcamy. By mieć pewność, że słoiki się zamkną odwracamy je na 5 minut do góry dnem. Zobacz inne przepisy z kategorii: Przetwory
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|