×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Konfitura ze Śliwki Renklody

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-19 zł60 min1/5124.73278
Konfitura ze Śliwki Renklody
Konfitura ze Śliwki Renklody
Konfitura ze Śliwki Renklody
Konfitura ze Śliwki Renklody
Konfitura ze Śliwki Renklody
Konfitura ze Śliwki Renklody

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 1kg Śliwek Renkloda
- 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
- 1 opakowanie cukru żelującego 3:1 (350 g)
PRZEPIS
1. Śliwki dokładnie myjemy, usuwamy pestki i
kroimy na połówki.

2. Odważamy 1 kg śliwek i wkładamy odważone
owoce do garnka.

3. Następnie wsypujemy cukier żelujący i
kwasek cytrynowy.

4. Mieszając masę doprowadzić do zagotowania.

5. Od momentu zagotowania konfiturę trzymamy
jeszcze na małym ogniu przez 2 minuty.
Ciągle mieszając.

6. Konfiturę zdejmujemy z ognia i mieszamy, aż
zniknie piana która wytworzyła się podczas
gotowania. Gdy piany jest dużo, to usuwamy
ją łyżką.

7. Gotową konfiturę przekładamy następnie do
wypasteryzowanych słoików i natychmiast
zakręcamy. By mieć pewność, że słoiki się
zamkną odwracamy je na 5 minut do góry
dnem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przetwory

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu