Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
Knedle:
- 250 g mąki
- 1/4 szklanki letniego mleka
- 1 jajko
- 40 g cukru
- 50 g stopionego masła
- 10 g drożdży
- szczypta soli
Jagody:
- 1 szklanka jagód
- 2-3 łyżki cukru
- 1/2 łyżki mąki
- 1/3 szklanki mleka
PRZEPIS
Knedle: Mąkę połączyć z drożdżami, cukrem i mlekiem. Wymieszać łyżką, przykryć i odstawić na kilka minut. Następnie dodać jajko, masło, sól i wyrobić ciasto. Uformować knedle i odstawić je do wyrośnięcia. Na garnku z wrzątkiem ułożyć sito, włożyć knedle i gotować pod przykryciem około 30 minut.
Jagody: Owoce zalać wodą tak, aby nie wystawały, dodać cukier i rozgotować. Następnie do mleka wsypać mąkę i wymieszać, wlać do jagód i mieszając chwilkę gotować na małym ogniu.
Gotowe knedle wyłożyć na talerz i polać sosem jagodowym.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!