Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
Klopsy:
- 400 g mięsa mielonego
- 200 g kapusty pekińskiej
- 2 jajka
- 1 szklanka kaszy manny
- 1 cebula
- czosnek
- przyprawa do mielonego mięsa
- przyprawa do gyrosa
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sos:
- mały słoik koncentratu pomidorowego
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 kostka rosołowa
- 3 szklanki wody
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Klopsy: Kapustę poszatkować, dodać do mięsa razem z pozostałymi składnikami, wyrobić masę mięsną. Następnie uformować kulki i usmażyć je na rozgrzanym oleju.
Sos: Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wymieszać i zagotować.
Usmażone klopsy przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem i piec ok. 30-40 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!