Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 300 g mielonego
- 1 bułka
- 1 jajko
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sos:
- 4 łyżki mleka
- 2 szklanki wywaru jarzynowego
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanego koperku
- pieprz
- sól
PRZEPIS
Bułkę namoczyć w wodzie. Do mięsa dodać jajko, odciśniętą bułkę, przyprawy i natkę pietruszki. Wyrobić masę. Następnie uformować kulki i wrzucać je do wrzącego wywaru jarzynowego, gotować 25-30 minut. Następnie wyjąć, gdyż wywar będzie potrzebny do sosu.
Sos: Mąkę rozprowadzić w zimnym mleku, wlać do wywaru, zagotować, dodać sok z cytryny, przyprawić do smaku, wsypać koperek, chwilę gotować.
Klopsiki podawać polane sosem z ryżem, makaronem lub ziemniakami.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!