×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kanapka na ciepło

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
9-14 zł30 min2/525707
Kanapka na ciepło

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 1 półbagietka
- pół szklanki tartego sera (lub 6 plastrów sera)
- 8 pieczarek
- 8 pomidorków koktajlowych
- kapary
- oliwki
- masło do smarowania
- przyprawa do pizzy
- keczup
- pasta paprykowa lub ajvar - garść rukoli lub roszponki - sól
- pieprz
PRZEPIS
1. Pieczarki trzemy na grubych oczkach tarki i podsmażamy na patelni. Dodajemy sól i pieprz do smaku.

2. Półbagietki przekrawamy wzdłuż i każdą część smarujemy masłem oraz keczupem i posypujemy przyprawą do pizzy. Następnie smarujemy wcześniej przygotowanymi pieczarkami i posypujemy startym serem. Tak przygotowane bułki pieczemy w piecu przez max. 10 minut w 180 stopniach lub podpiekamy w grillu elektrycznym.

3. Po upieczeniu każdą kanapkę smarujemy pastą paprykową i układamy na niej rukole/roszponkę, pokrojone pomidorki, oliwki oraz kapary.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu