Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 półbagietka
- pół szklanki tartego sera (lub 6 plastrów sera)
- 8 pieczarek
- 8 pomidorków koktajlowych
- kapary
- oliwki
- masło do smarowania
- przyprawa do pizzy
- keczup
- pasta paprykowa lub ajvar
- garść rukoli lub roszponki
- sól
- pieprz
PRZEPIS
1. Pieczarki trzemy na grubych oczkach tarki i podsmażamy na patelni. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
2. Półbagietki przekrawamy wzdłuż i każdą część smarujemy masłem oraz keczupem i posypujemy przyprawą do pizzy. Następnie smarujemy wcześniej przygotowanymi pieczarkami i posypujemy startym serem. Tak przygotowane bułki pieczemy w piecu przez max. 10 minut w 180 stopniach lub podpiekamy w grillu elektrycznym.
3. Po upieczeniu każdą kanapkę smarujemy pastą paprykową i układamy na niej rukole/roszponkę, pokrojone pomidorki, oliwki oraz kapary.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!