Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 szklanka mleka
- 1/4 szklanki wrzątku
- 1 czubata łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka miodu
- pianki marshmallow
PRZEPIS
1. Do kubka wsypujemy 1 czubatą łyżeczkę kakao i zalewamy 1/4 szklanki wrzątku, jednocześnie mieszając, by uzyskać aksamitną masę.
2. W kolejnym etapie przygotowujemy mleko. Gdy mamy do dyspozycji elektryczny spieniacz do mleka z podgrzewaczem to wykorzystujemy go do przygotowania mleka. Jeśli nie, to w rondelku zagotowujemy mleko z miodem i dodajemy do wcześniej przygotowanego kakao. Jeśli mamy ręczny spieniacz, to możemy go użyć po zagrzaniu mleka w rondelku.
3. Następnie przygotowujemy pianki marchmallow - jeśli posiadamy opalarkę kuchenną, to pianki wrzucamy do przygotowanego kakao z mlekiem i opalamy je w kubku. Jeśli nie posiadamy opalarki to pianki nabijamy na patyk do szaszłyków i opalamy delikatnie nad gazem lub za pomocą innego źródła ognia. Tak przygotowany patyczek kładziemy na kubek z kakao.
Uwaga! Bez opalenia pinki w ciepłym kakao również będą przepyszne :)
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!