×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Jajka w sosie wiosennym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
9-14 zł25 min1/563.718629
Jajka w sosie wiosennym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 7 jaj
- 1 mały jogurt naturalny
- 2 łyżki majonezu
- 2 cebule dymki ewentualnie 1 zwykła
- 2 ogórki konserwowe
- szczypiorek
- koperek
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka oleju
- pieprz
- sól
PRZEPIS
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż. Do jogurtu dodać majonez i wymieszać. Szczypiorek i koperek posiekać. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Żółtko z jednego jajka rozetrzeć z olejem i musztardą, a następnie dolewać jogurt, stale mieszając. Dodać posiekane białko oraz zieleninę, ogórki i cebulę. Pozostałe jajka ułożyć na talerzu, posolić i oprószyć pieprzem. Polać sosem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-11-20 - 14:01
Nick: ~asia

uwielbiam ten sos,mozna go nawet klasc na kanapki z szynka.pyyyycha


Dodano: 2011-02-07 - 15:11
Nick: Melisa (3301) bhat

Fajna przekąska na szybko, tym bardziej, że takie jajka może zrobić dosłownie każdy, nawet początkujący kucharz, a smak super :)


Dodano: 2010-08-31 - 00:38
Nick: Aga24 (1346) rhatrhat

Ostatnio robiłam taką małą imprezkę i wypróbowałam te jajka. Rozeszły się w mgnieniu oka. Ten sos jest przepyszny:-)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu