Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 4 jajka
- 1 pomidor średniej wielkości
- 1 laska kiełbasy wiejskiej
- 1 cebula
- wegeta
- pieprz
- chilli
- 1-2 łyżki masła (można zastąpić oliwą lub olejem)
PRZEPIS
Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w półplasterki. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Rozgrzać tłuszcz na patelni i zarumienić cebulę z kiełbasą. Kiedy już będą gotowe dodać posiekanego pomidora (najlepiej jeżeli zrobimy z niego miazgę). Wszystko wymieszać i do całości wlać rozbełtane jajka. Doprawić do smaku i smażyć na małym ogniu, aż jajka się zetną. Czas smażenia zależy od tego jak bardzo ściętą jajecznicę lubimy.
Przyprawy można zastosować wedle swoich upodobań. Jeżeli proporcje dobierzemy tak, aby jajecznica była pikantna, powstanie niezwykłe połączenie smaku, dzięki dodaniu pomidora, który nada daniu słodkości. Polecam również na koniec posypać danie szczypiorkiem i podawać ze świeżymi kajzerkami.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!