×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Jabłka pieczone w naleśniku

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
3-8 zł20 min2/5245241
Jabłka pieczone w naleśniku

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
składniki
- 2-3 jabłka
- 250 ml mleka
- 1 jajko
- 1,5 szklanki mąki
- 0,5 opakowania cukru waniliowego
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka cynamon
- 0,5 łyżeczki soli
- 3 łyżki oleju
- bita śmietana
przygotowanie
Do miski wlać mleko, wbić jajko, wsypać cukier, cukier waniliowy, sól, mąkę oraz łyżkę oleju, wszystko razem zmiksować na gładką masę. Jabłka obrać i pokroić na cząstki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i wlać chochlą porcję ciasta, smażyć naleśnik do momentu aż brzegi zaczną się lekko rumienić, położyć jabłka i dopiec naleśnik. Następnie delikatnie zsunąć naleśnik na przykrywkę lub deseczkę i odwrócić go na patelnię. Smażyć jeszcze ok. 2-3 minut na małym ogniu. Gotowy naleśnik posypać cynamonem, ozdobić wg uznania np. bitą śmietaną.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2010-11-19 - 14:34
Nick: ~jola;)

nie mam jabłek i śmietany


Dodano: 2010-09-21 - 18:33
Nick: Pysia (3941) bhat

Właśnie skończyłam je jeść i muszę przyznać, że bardzo dobre chociaż troszkę mi się rozleciały podczas przewracania na drugą stronę:)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu