Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 puszka masy kajmakowej
- 2 szkl mleka
- 1 szkl mąki
- 5 żółtek
- cukier waniliowy
- 0,5 szkl cukru
- 8 paczek herbatników
- 0,5 litra śmietany 30%
- 2 śnieżki
- 2 łyżki cukru pudru
PRZEPIS
Żółtka zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym, dodać mąkę i pół szklanki mleka, wymieszać. Pozostałe mleko zagotować i dodać masę z żółtek, cały czas mieszając, gotować na małym ogniu do uzyskania konsystencji budyniu. Do gorącego wmieszać margarynę. Śmietanę ubić ze śnieżką oraz cukrem pudrem. Następnie przekładać następujące warstwy: herbatniki - masa kajmakowa- herbatniki - gorąca masa budyniowa (studzimy ją)- ubita śmietana - herbatniki - masa kajmakowa - herbatniki.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Desery
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!