Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 300 g karkówki
Zalewa:
- 5 rozgniecionych ząbków czosnku
- pół szklanki oleju
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
Sos paprykowo-ziołowy:
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki keczupu
- 1 sos paprykowo-ziołowy np. Knorr
- 3 łyżki oleju
PRZEPIS
Sos paprykowo-ziołowy: Sos przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Następnie dodać majonez i keczup i wszystko razem wymieszać.
Karkówkę pokroić w paski lub w większą kostkę.
Zalewa: Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać. Mięso wrzucić do zalewy, wymieszać i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Następnie smażyć je na patelni bez tłuszczu ok. 10 minut. Podawać z frytkami.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!