Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 300 g mielonego mięsa
- 4-5 cebul
- 500 g ziemniaków
- 350 g marchwi
- 150 g mrożonego groszku
- 400 ml bulionu mięsnego
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżeczki przyprawy do gulaszu
- sól
- posiekaną natkę pietruszki
PRZEPIS
Cebulę pokroić w plastry i poddusić na oleju. Dodać mięso i podsmażyć. Ziemniaki, marchew pokroić w kostkę, dodać do mięsa, wymieszać i smażyć 3 minuty. Wlać bulion oraz dodać przyprawę do gulaszu i sól. Przykryć i dusić 4 minuty. Groszek przepłukać wodą i dodać do mięsa razem z przecierem. Dusić 5 minut. Następnie doprawić do smaku i posypać natką pietruszki.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!