×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Gulasz wołowy

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
20-25 zł145 min2/543.96460
Gulasz wołowy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 600 g wołowiny
- 500 g cebuli
- 4 łyżki smalcu
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 1 szczypta czosnku w proszku
- 1/2 łyżeczki zmielonego kminku
- 1/2 szklanki bulionu mięsnego
- 2 łyżki czerwonego octu winnego
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki mleka
PRZEPIS
Mięso pokroić na kawałki i przyrumienić stale mieszając na rozgrzanym smalcu. Cebulę grubo posiekać, dodać do mięsa i przez 5 minut przysmażyć na jasnobrązowy kolor. Dodać pieprz, bulion, ocet i zmniejszyć ogień. Garnek przykryć pokrywką i dusić 2 godziny od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozprowadzić w mleku i dodać do gulaszu. Wymieszać. Potrawę przyprawić do smaku. Podawać np. z ziemniakami i zieloną fasolką.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu