Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 600 g wołowiny
- 500 g cebuli
- 4 łyżki smalcu
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 1 szczypta czosnku w proszku
- 1/2 łyżeczki zmielonego kminku
- 1/2 szklanki bulionu mięsnego
- 2 łyżki czerwonego octu winnego
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki mleka
PRZEPIS
Mięso pokroić na kawałki i przyrumienić stale mieszając na rozgrzanym smalcu. Cebulę grubo posiekać, dodać do mięsa i przez 5 minut przysmażyć na jasnobrązowy kolor. Dodać pieprz, bulion, ocet i zmniejszyć ogień. Garnek przykryć pokrywką i dusić 2 godziny od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozprowadzić w mleku i dodać do gulaszu. Wymieszać. Potrawę przyprawić do smaku. Podawać np. z ziemniakami i zieloną fasolką.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!