Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 2 gruszki
- 1,5 szklanki mleka
- 2 żółtka
- 8 łyżeczek cukru
- 1 płaska łyżka mąki
- 1 cukier waniliowy
- szczypta cynamonu
PRZEPIS
Do dwóch szklanek wody wsypać 4 łyżeczki cukru i dodać gruszki obrane i podzielone na ćwiartki. Ugotować je, wyjąć i osączyć. Mąkę rozprowadzić w 3-4 łyżkach mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym i resztą cukru. Gdy zacznie się gotować wlać rozrobioną mąkę ciągle mieszając i zmniejszyć ogień. Gdy zacznie tężeć zdjąć z ognia. Gdy krem trochę przestygnie dodać żółtka i wymieszać. Gruszki włożyć do pucharków i zalać kremem. Włożyć do lodówki. Przed podaniem można posypać cynamonem.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Desery
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!