Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 500 g mięsa mielonego
- duża cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 500 g pieczarek
- przecier pomidorowy
- 2 kostki rosołowe
- sól
- pieprz
- oregano
- bazylia
- 3-4 łyżki startego sera żółtego
PRZEPIS
Pieczarki, paprykę i cebulę pokroić w małe kawałeczki. Zagotować 1 litr wody razem z kostkami rosołowymi. Z mięsa mielonego zrobić średnie kulki i wrzucić je do gotującej się wody razem z pokrojonymi warzywami. Przyprawić solą, pieprzem, oregano i bazylią do smaku. Gotować 20 min. Ugotowane kulki z warzywami zaprawić przecierem pomidorowym i gotować jeszcze chwilkę, a następnie ściągnąć z ognia i posypać startym żółtym serem. Garnek przykryć i tak pozostawić na około 30 min.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!