Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 2 golonki
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 mały seler
- kawałek pora
- natka pietruszki
- 2 liścia laurowe
- 2 ząbki czosnku
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- sól
- papryka ostra
- pieprz
- mąka
- oliwa
PRZEPIS
Golonki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać czosnek, liście laurowe, ziele angielskie oraz dość sporą ilość soli. Gotować pod przykryciem na mały ogniu. Gdy mięso będzie już miękkie wyjąć je z wywaru, lekko przestudzić i przekroić na pół między kośćmi. Następnie doprawić papryką, pieprzem i obtoczyć w mące. Na rozgrzanej patelni obsmażyć na złoty kolor.
Warzywa oczyścić, pokroić na duże kawałki i podsmażyć na oliwie. Do warzyw dodać mięso, podlać wywarem z gotowania golonek i dusić przez około 20 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!