Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 500 g mielonego mięsa
- 1 woreczek ryżu (100g)
- 300 g białej kapusty
- 1 jajko
- 2-3 łyżki bułki tartej
- majeranek
- czosnek
- olej
- sól
- pieprz
- mały przecier pomidorowy
PRZEPIS
Ryż ugotować. Kapustę drobno poszatkować i zalać gorącą wodą, trzymać pod przykryciem 10 minut. Do mięsa dodać ryż, odcedzoną kapustę, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy do smaku, wyrobić. Następnie uformować gołąbki (około 12 sztuk) i podsmażyć je na rozgrzanym oleju. Przecier dodać do 300 ml wody, zagotować, zmniejszyć ogień i włożyć do tak przygotowanego sosu gołąbki. Dusić pod przykryciem około 30 minut. W razie potrzeby dolewać odrobinę wody.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2013-11-12 - 16:28
Nick: ~agnieszka
suuuuper....
Dodaj komentarz do przepisu!