| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Gołąbki z kapustą w środku
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 500 g mielonego mięsa- 1 woreczek ryżu (100g) - 300 g białej kapusty - 1 jajko - 2-3 łyżki bułki tartej - majeranek - czosnek - olej - sól - pieprz - mały przecier pomidorowy Przygotowanie:Ryż ugotować. Kapustę drobno poszatkować i zalać gorącą wodą, trzymać pod przykryciem 10 minut. Do mięsa dodać ryż, odcedzoną kapustę, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy do smaku, wyrobić. Następnie uformować gołąbki (około 12 sztuk) i podsmażyć je na rozgrzanym oleju. Przecier dodać do 300 ml wody, zagotować, zmniejszyć ogień i włożyć do tak przygotowanego sosu gołąbki. Dusić pod przykryciem około 30 minut. W razie potrzeby dolewać odrobinę wody.Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeDodano: 2013-11-12 - 16:28 Nick: ~agnieszka suuuuper.... Dodaj komentarz do przepisu!
|