Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 3 szklanki mleka
- 3 szklanki mąki
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- kostka margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 8 jajek
- szczypta soli
Dekoracja:
- śmietana śnieżka
- około 200 ml mleka
- owoce np. jagody
- kolorowa posypka
PRZEPIS
Ciasto: Margarynę roztopić i odstawić do wystudzenia. Jajka rozkłócić z mlekiem, wsypać mąkę, cukry, proszek do pieczenia i wymieszać. Dodać margarynę i ponownie wymieszać. Dodać szczyptę soli. Łyżką wazową nabierać porcję ciasta i wlać na rozgrzaną gofrownicę. Upiec.
Dekoracja: Śnieżkę ubić z mlekiem na sztywno. Owoce umyć i osuszyć.
Na gofry nałożyć bitą śmietaną i udekorować owocami oraz posypką.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Desery
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2017-01-27 - 21:37
Nick: ~Ciacho
Wygląda smacznie
Dodano: 2012-10-04 - 09:32
Nick: ~Mateusz 123
Super potrawa udana na podwieczorek
Dodano: 2012-10-04 - 09:31
Nick: ~Sylwia
Sądze, że bedzie to bardzo smaczne
Dodano: 2012-04-11 - 12:09
Nick: ~U$KA
ten przepis jest po prostu boski
Dodaj komentarz do przepisu!