×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Gofry z owocami i bitą śmietaną

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-19 zł40 min1/544.111749
Gofry z owocami i bitą śmietaną

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 3 szklanki mleka
- 3 szklanki mąki
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- kostka margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 8 jajek
- szczypta soli
Dekoracja:
- śmietana śnieżka
- około 200 ml mleka
- owoce np. jagody
- kolorowa posypka
PRZEPIS
Ciasto: Margarynę roztopić i odstawić do wystudzenia. Jajka rozkłócić z mlekiem, wsypać mąkę, cukry, proszek do pieczenia i wymieszać. Dodać margarynę i ponownie wymieszać. Dodać szczyptę soli. Łyżką wazową nabierać porcję ciasta i wlać na rozgrzaną gofrownicę. Upiec.
Dekoracja: Śnieżkę ubić z mlekiem na sztywno. Owoce umyć i osuszyć.
Na gofry nałożyć bitą śmietaną i udekorować owocami oraz posypką.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2017-01-27 - 21:37
Nick: ~Ciacho

Wygląda smacznie


Dodano: 2012-10-04 - 09:32
Nick: ~Mateusz 123

Super potrawa udana na podwieczorek


Dodano: 2012-10-04 - 09:31
Nick: ~Sylwia

Sądze, że bedzie to bardzo smaczne


Dodano: 2012-04-11 - 12:09
Nick: ~U$KA

ten przepis jest po prostu boski


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu