Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 600 g filetów z ryby
- 300 g mrożonych warzyw razem z kukurydzą
- 1 papryka
- 4 pomidory
- 2 cebule
- 4 plasterki bekonu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka soli
- szczypta przyprawy ziołowej
PRZEPIS
Filety rybne podzielić na 8 kawałków i posmarować sokiem z cytryny. Paprykę i pomidory przekroić, usunąć nasiona i pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić w plasterki. Bekon usmażyć na chrupko. Do tłuszczu pozostałego na patelni dodać masło i usmażyć filety. Dwie minuty z każdej strony. Filety wyjąć z patelni i posolić. Warzywa dusić w pół szklanki wody, posolić, włożyć rybę, oprószyć przyprawą ziołową i krótko podgrzać, nie gotować.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!