Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 4 filety z kurczaka
- pół cebuli
- 150 g ryżu
- 1l bulionu z kury
- 100 g kiełbasy
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
Sos:
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 2łyżki mąki
- 1 łyżka curry
- szklanka bulionu z kury
- pół szklanki śmietany lub mleka
- tłuszcz do smażenia
PRZEPIS
Sos: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. Dodać mąkę i curry, zalać bulionem, dusić i mieszać aż do zgęstnienia. Dodać paprykę i śmietanę, dusić jeszcze 2 minuty.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. Następnie dodać do niej ryż i poddusić. Wszystko zalać 3 szklankami gorącego bulionu i zagotować pod przykryciem. Kiełbasę pokroić w kosteczkę i dodać do ryżu. Mięso posolić i posypać pieprzem. Obsmażyć na średnim ogniu po 5 minut z każdej strony. Zalać sosem i zostawić na chwilę, tak aby mięso przeszło smakiem sosu.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!