| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Faszerowana kapusta włoska
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 1 główka luźno zawiniętejkapusty włoskiej - 2 suchary - 300 g mielonego mięsa drobiowego - 1 marchewka - 1 jako - 50 g posiekanych migdałów - 4 łyżki śmietany - 3/4 szklanki białego wytrawnego wina - 1 łyżka oleju - 3 łyżki posiekanej rzeżuchy - cukier - sól - curry Przygotowanie:Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i włożyć do osolonego wrzątku na około 8 minut. Następnie wyjąć i osączyć. Sucharki namoczyć w śmietanie, odcisnąć. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Do mięsa dodać sucharki, migdały, marchewkę i rzeżuchę. Wbić jajko i wyrobić. Doprawić. Między liście kapusty włożyć nadzienie. Główkę lekko ścisnąć. Kapustę włożyć do rondla. Wlać wino wymieszane z 3/4 szklanki wody oraz olej. Dusić aż kapusta będzie miękka około 50 minut. Całość podzielić i podawać z ryżem. Zobacz inne przepisy z kategorii: Dania z warzyw
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|