Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 główka luźno zawiniętej
kapusty włoskiej
- 2 suchary
- 300 g mielonego mięsa
drobiowego
- 1 marchewka
- 1 jako
- 50 g posiekanych migdałów
- 4 łyżki śmietany
- 3/4 szklanki białego
wytrawnego wina
- 1 łyżka oleju
- 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
- cukier
- sól
- curry
PRZEPIS
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i włożyć do osolonego wrzątku na około 8 minut. Następnie wyjąć i osączyć. Sucharki namoczyć w śmietanie, odcisnąć. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do mięsa dodać sucharki, migdały, marchewkę i rzeżuchę. Wbić jajko i wyrobić. Doprawić.
Między liście kapusty włożyć nadzienie. Główkę lekko ścisnąć. Kapustę włożyć do rondla. Wlać wino wymieszane z 3/4 szklanki wody oraz olej. Dusić aż kapusta będzie miękka około 50 minut. Całość podzielić i podawać z ryżem.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!