×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Domowa galaretka

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
3-8 zł150 min4/544.55725
Domowa galaretka

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 1/2 l maślanki
- 100 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżeczki żelatyny
- 3 łyżki czerwonej galaretki
- 1 łyżeczka soku z cytryny
PRZEPIS
Żelatynę namoczyć w 5 łyżkach zimnej wody. Maślankę, cukier i cukier waniliowy mieszać aż do rozpuszczenia cukru. Dodać sok z cytryny. Żelatynę podgrzać aż do rozpuszczenia cały czas mieszając. Dodać do maślanki małymi porcjami. Galaretkę rozpuścić w małej ilości gorącej wody, a następnie dodawać po trochu do maślanki. Jeśli powstały grudki to podgrzać na małym ogniu całość i mieszać do rozpuszczenia grudek. Nie zagotowywać. Gotową masę przelać do pucharków i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem udekorować np. śmietaną.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2011-03-06 - 12:29
Nick: blagro1 (275) yhatyhat

Ja osobiście przepadam za takimi domowymi galaretkami. A ta wygląda świetnie na pewno wypróbuję.


Dodano: 2010-10-01 - 13:35
Nick: Aga24 (1346) rhatrhat

Czytając ten przepis zdziwiłam się: galaretka z maślanki??? Ale mimo to podjęłam ryzyko i zrobiłam i okazało się, że jest PYCHA:)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu