Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 średni słoik nutelli
- 2-3 banany
Ciasto:
- 200 g herbatników pełnoziarnistych
- 180 g masła
- 60 g cukru
Krem:
- 100 g czekolady deserowej
- 100 g czekolady mlecznej
- 1 łyżka masła
- 200 ml śmietany 30%
PRZEPIS
Ciasto: Herbatniki pokruszyć na miazgę, dodać masło oraz cukier i wymieszać.
Uzyskaną masą wyłożyć tortownicę. Następnie wylać nutellę, którą równomiernie rozsmarować. Banany pokroić w grube plastry i ułożyć na nutelli.
Krem: Śmietanę ubić na sztywno. Czekoladę rozpuścić (na dno większego garnka włożyć sciereczkę i wlać wodę, a następnie włożyć mniejszy garnek do którego włożyć czekoladę i na małym ogniu, cały czas mieszając rozpuścić ją). Czekoladę troszkę ostudzić, a następnie dodać do niej śmietanę i wszystko wymieszać. Gotowy krem wylać na banany.
Ciasto włożyć na 30 minut do zamrażalki, a potem przechowywać w lodówce.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Desery
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!