Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 100 g masła
- 50 g cukru
- 175 g mąki
- 1 jajko
- 75 g siekanych orzechów laskowych lub włoskich
- tabliczka startej ciemnej czekolady
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
PRZEPIS
Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, jajkiem i solą. Dodajemy mąkę, orzechy, czekoladę, proszek do pieczenia i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy wałek, zawijamy go w folię i wstawiamy na ok. godzinę do lodówki. Następnie wałek kroimy na plastry o grubości ok. pół centymetra. Ciasteczka układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok. 10-12 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!