| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Czekoladowa kremówka
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 5 szklanek mleka- 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki - 1 cukier waniliowy - 1 kostka masła - 4 żółtka - 1 budyń czekoladowy - 2 opakowania krakersów Przygotowanie:4 szklanki mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko, budyń, mąkę i żółtka zmiksować. Zmieszać wszystko razem i zagotować ciągle mieszając. Gotową masę wylać na blachę wyłożoną krakersami. Wstawić do lodówki na około 30-40 minut.Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeDodano: 2012-08-31 - 13:50 Nick: agula85 (180) ![]() pyszne Dodano: 2011-12-07 - 15:06 Nick: ~Ania moja wersja tego ciasta jest na herbatnikach i tylko sam budyn, bez masla, ugotowany w mniejszej ilosci mleka.pozdrawiam Dodaj komentarz do przepisu!
|