Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 250 g masła lub margaryny
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki kakao
- 1 szklanka wody
- 3 szklanki mleka w proszku przesianego przez sito
- 2 paczki herbatników petitków lub siekane orzechy albo wiórki kokosowe
PRZEPIS
1. Masło, cukier, kakao, i wodę zagotować w garnku na małym ogniu.
2. Po zagotowaniu zdjąć garnek z ognia i szybko dodać mleko w proszku energicznie mieszając, aż do uzyskania jednolitej masy.
3. Następnie umieścić ponownie na ogniu i gotować jeszcze przez ok 5 minut.
4. Do gotowej masy wrzucić pokruszone herbatniki lub inne ulubione bakalie.
5. Przelać masę do keksówki i po przestygnięciu umieścić na całą noc w lodówce da zastygnięcia.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Desery
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!