| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Czekolada domowa
![]() ![]() ![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 250 g masła lub margaryny- 1 szklanka cukru - 3 łyżki kakao - 1 szklanka wody - 3 szklanki mleka w proszku przesianego przez sito - 2 paczki herbatników petitków lub siekane orzechy albo wiórki kokosowe Przygotowanie:1. Masło, cukier, kakao, i wodę zagotować w garnku na małym ogniu.2. Po zagotowaniu zdjąć garnek z ognia i szybko dodać mleko w proszku energicznie mieszając, aż do uzyskania jednolitej masy. 3. Następnie umieścić ponownie na ogniu i gotować jeszcze przez ok 5 minut. 4. Do gotowej masy wrzucić pokruszone herbatniki lub inne ulubione bakalie. 5. Przelać masę do keksówki i po przestygnięciu umieścić na całą noc w lodówce da zastygnięcia. Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|