×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Cukinia faszerowana warzywami

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
9-14 zł50 min1/5244969
Cukinia faszerowana warzywami

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 2 cukinie
- 1/2 puszki pomidorów w kawałkach
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 papryki żółtej
- 100 g pieczarek
- 1 mniejsza cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 ser mozzarella
- 3 łyżeczki oregano
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
PRZEPIS
Cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć około 10 minut pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek, papryki. Połowę wydrążonego miąższu pokroić w kostkę, pieczarki w grubsze plastry i dodać do warzyw razem z pomidorami i smażyć około 5 minut. Wszystko doprawić solą, pieprzem oraz oregano. Wnętrze wydrążonych cukinii oprószyć solą oraz pieprzem i nałożyć warzywny farsz. Wstawić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem lub na blaszce wyłożonej folią aluminiową,wysmarowaną tłuszczem. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Ser pokroić w półplasterki i ułożyć je na wierzch cukinii, piec kolejne 10 minut, aż ser się rozpuści.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Dania z warzyw

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu