Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 2 cukinie
- 1/2 puszki pomidorów w kawałkach
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 papryki żółtej
- 100 g pieczarek
- 1 mniejsza cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 ser mozzarella
- 3 łyżeczki oregano
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
PRZEPIS
Cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć około 10 minut pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek, papryki. Połowę wydrążonego miąższu pokroić w kostkę, pieczarki w grubsze plastry i dodać do warzyw razem z pomidorami i smażyć około 5 minut. Wszystko doprawić solą, pieprzem oraz oregano. Wnętrze wydrążonych cukinii oprószyć solą oraz pieprzem i nałożyć warzywny farsz. Wstawić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem lub na blaszce wyłożonej folią aluminiową,wysmarowaną tłuszczem. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Ser pokroić w półplasterki i ułożyć je na wierzch cukinii, piec kolejne 10 minut, aż ser się rozpuści.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!