| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
![]() ![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 2 cukinie- 400 g mięsa mielonego (np. wieprzowego, wołowego lub drobiowego) - 2 marchewki - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 200 mL bulionu wołowego - 1 łyżeczka mielonego czosnku - 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki - 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki - 1 łyżeczka sosu chili - tarty ser (np. mozzarella, corregio) - świeża natka pietruszki - oliwa z oliwek - sól i pieprz Przygotowanie:1. Na patelni podsmażamy mięso. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy i smażymy dalej, aż do zarumienienia.2. Mięso zalewamy bulionem, dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sos chili oraz posiekaną w drobną kostkę marchewkę. Gotujemy dalej przez ok. 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Na sam koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. 3. W między czasie przygotowujemy cukinię. W tym celu rozgrzewamy piekarnik do 200°C. 4. Cukinię myjemy i przecinamy wzdłuż, na dwie połowy. Łyżeczką wydłubujemy miąższ, tak by uzyskać miejsca na farsz. 5. Każdą połówkę skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy. Następnie wkładamy do piekarnika i podpiekamy przez ok. 5 min. 6. Podpieczoną cukinię faszerujemy przygotowanym wcześniej mięsem. Posypujemy tartym serem i umieszczamy w piekarniku na ok. 10 - 15 minut. Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|