Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 300 g jagód
Ciasto:
- 250 g margaryny
- 250 g mąki
- 250 g mielonych lub drobno posiekanych orzechów włoskich
- 150 g cukru
- jajko
- łyżeczka cynamonu
Zalewa:
- 3 jajka
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 100 ml słodkiej śmietany
- 2,5 łyżki cukru
PRZEPIS
Ciasto: Wszystkie składniki połączyć ze sobą, zagnieść ciasto i włożyć na godzinę do lodówki. 2/3 ciasta wyłożyć na tortownicę i posypać jagodami.
Zalewa: Składniki wymieszać ze sobą. Gotową zalewę wylać na jagody. Z pozostałego ciasta zrobić paski i ułożyć je na owocach. Piec w 200 stopniach około 50 minut. 10 minut przed końcem pieczenia można zapiekać tylko dół, aby ciasto nie było zbyt wilgotne.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!